Софийски апелативен съд гледа в момента мярката за неотклонение на Карастоянови, 7 нови свидетели 12:30 Софийски апелативен съд разглежда в момента мярката за неотклонение на тримата Карастоянови, обвинени за убийството на Николай Радев – Отвертката. Преди седмица Кюстендилският окръжен съд остави Николай, Иван и Владимир Карастоянови с мярка „задържане под стража” и те обжалваха определението на магистратите.В залата на Софийския апелативен съд днес бяха доведени само стоматологът Владимир Карастоянов и синът му Иван. Анестезиологът Николай Карастоянов е в болница, където му правят изследвания, тъй като има съмнение, че страда от раково заболяване.
Служители на съдебна охрана представиха декларация от Николай, според която той не може да присъства в съдебната зала, тъй като е в болница, но дава съграсието си делото да се гледа без него. "Обвиняемият Николай Карастоянов отказва да се яви поради абсолютната невъзможност, тъй като е в дупнишката болница, където е приведен по спешност с тежък кръвоизлив и практически не може да се движи", обясни адвокат Марин Марковски, цитиран от Блиц.
Прокуратурата поиска време да се запознае с протоколи от разпитите на 7 нови свидетели. По думите на адвокат Марковски не е етично да се представят протоколи в последния момент. Той също представи доказателства, а именно епикриза за хронични заболявания на Владимир Карастоянов и медицинска документация за заболяването на Николай Карастоянов. Заседанието бе подновено в 12 часа днес, а не както бе предварително обявено за 10 часа.
Срещу тримата мъже е повдигнато обвинение по член 115 от НК за предумишлено убийство на 27-годишния Николай Юриев Радев – Отверката. Дупничанинът беше убит на 11 март в заведение „Колата” в Дупница. Там между четиримата мъже възникнал бой заради дъщерята на Николай Карастоянов.