Братче и сестриче в Дупница едва не изгоряха, докато майка им карала такси Обновено Две деца, на 5 и 9 години, едва не изгоряха в апартамент на деветия етаж в квартал „Бистрица” в Дупница. Пожарът се разразил вчера следобед, когато децата били оставени сами вкъщи от майка им Таня Гонева, която и живеела на семейни начала с приятеля си Ангел. И двамата карали такси и били на работа, когато станал инцидентът. Семейството се отоплява с дърва и въглища. От бурния вятър един от прозорците в апартамента се отворил и кюнците на печката паднали. Помещението се задимило, разхвърчали се искри от печката и така се запалила част от покъщнината.
Изплашените деца започнали да викат за помощ и излезли на площадката пред апартамента. Съседите чули виковете на децата, наизлезли и извикали пожарната. Огнеборците дошли много бързо и успели да загасят огъня и така предотвратили да изгори цялото жилище.
Преди време Таня напуснала съпруга си Иво Гонев, който живее в с. Бистрица, край Дупница. Жената взела двете си деца и отишла да живее при приятеля си Ангел.
Мъжът й изпаднал в тежка депресия след раздялата. Както се писа за него, той опитал да сложи край на живота си, като се хвърли под влака, но преди това пуснал есемес на лекаря си, че е близо до жп линията и изключил телефона си. Бързата намеса на полицията го спаси тогава.
Жената, двете й деца и приятелят й Ангел от две месеца живеят в апартамента на негов колега. Никой в блока не ги познава.