Великобритания, Франция, Италия и Белгия пострадаха от бурята в Европа.Испания и Португалия в очакване (Обзор) Британската агенция за околната среда предупреждава за опасност от наводнения в части от Южна Англия, тъй като над страната се очакват нови валежи.Много реки остават с повишено ниво, след като бурята „Дирк” премина, предизвиквайки прекъсвания на електричеството и затруднения в трафика. В Дорсет има две предупреждения за големи наводнения.Близо 1000 къщи в югоизточната и югозападната част на Англия са наводнени, а 13 хиляди сгради все още нямат ток. Засегнати са абонатите в Кент, Съри, Съсекс и Хемпшир.

Очаква се тази вечер нови дъждове да залеят френските региони Бретан, Нормандия и Пеи-дьо-ла-Лоар. Над областта ще духа силен южен вятър, който ще достига до 90 км/ч по бреговете и 80 км/ч в по-вътрешните региони на страната.В момента в Бретан се полагат всички усилия за ликвидиране на последствията от наводненията, които предизвика бурята „Дирк”. В градовете Шатолен и Морле, които бяха наводнени от повишените води, сега положението е нормализирано.Френското вътрешно министерство призна, че е направило грешка в преценката относно опасността от наводнения в региона Бретан при преминаването на бурята. От ведомството посочиха, че са готови да обявят природно бедствие навсякъде в страната, където условията го изискват.В два департамента във френския регион Бретан и по бреговете на Южна Корсика все още е обявен оранжев код за опасност от наводнения и високи вълни след преминаването на бурята „Дирк”.Междувременно, 20 хиляди домакинства са прекарали изминалата нощ без електричество. Техниците продължават да работят, за да свържат 90% от засегнатите близо 300 хиляди абонати с електропреносната мрежа. Националната електрическа компания обеща, че до края на деня всички абонати ще имат електричество.Днес френската магистрала А26, която свързва градовете Кале и Троа, е била затворена за два часа поради ремонтни дейности.Между 10 и 12 часа магистралата е била затворена за движение в участъка около град Моренгем заради ремонт на електрически кабели, скъсани от преминалата през страната буря.Трафикът вече е възстановен.

Дъжд, сняг и силен вятър достигнаха днес Италия. Лошото време предизвиква лавини и свлачища и парализира автомобилния трафик, предимно в Северните Доломити, както и движението на фериботите в Неапол.Силните дъждове над Ломбардия предизвикаха свлачища близо до град Леко. Двама младежи са били ранени при падането на камъни върху колата им, но имат само леки контузии.

В Алпите край Торино 24-годишен скиор е бил евакуиран с хеликоптер към болница в тежко състояние след падането на лавина.

В продължение на 12 часа железопътният трафик между Швейцария и Италия е бил спрян заради снеговалежите, засягайки линията Париж-Милано.В туристическата станция Кортина д’Ампезо, както и в близките 20 градчета електроснабдяването е било спряно заради силните снеговалежи. До курорта в момента може да се стигне само по един път. В региона е образувана снежна покривка от около половин метър, което е наложило спасяването на 20 души, чиито коли са се оказали блокирани в планинската област.

Над Генуа пък са паднали обилни валежи, като само за няколко часа количеството е било между 250 и 300 мм. на квадратен метър, което може да предизвика големи наводнения. Материалните щети – паднали дървета, наводнени пътища, засега са сравнително малки.

Фериботите към Сардиния и между Неапол и Капри са спрени заради силните ветрове и бурното море.

Белгия също пострада от наводнения, като засегнат засега е само град Ан-сюр-Лес, във Валония.